Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Kip op weber gevogeltestomer
Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard) Dekselverhoger, Rooster

Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 10
Kerntemperatuur: 80 graden
Bereidingstijd: ongeveer 90 minuten
Ingrediënten:
bier
citroensap
rozemarijn
geplette knoflooktenen
laurierblaadje
eventueel kruidnageltje en kruiden voor de kip naar wens
Bereidingswijze:
Vul de gevogeltestomer met wat bier en doe de overige ingredienten erbij.
De kip licht met olijfolie bestrijken en kruidt de kip binnen en buiten naar wens.
Plaats de kip op de gevogelte stomer.
Vergeet niet de "dop" op de kip te plaatsen.
Eventueel een klein zakje voorgekookte mini-krieltjes ( 450 gram) met een lapje ontbijtspek erbij doen.
De krieltjes even licht olieën en een beetje zout erover strooien.
Laat de kip als hij klaar is 10 minuten onder alufolie rusten.. eet smakelijk !
Naam inzender:
kor smid


Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 10
Kerntemperatuur: 80 graden
Bereidingstijd: ongeveer 90 minuten
Ingrediënten:
bier
citroensap
rozemarijn
geplette knoflooktenen
laurierblaadje
eventueel kruidnageltje en kruiden voor de kip naar wens
Bereidingswijze:
Vul de gevogeltestomer met wat bier en doe de overige ingredienten erbij.
De kip licht met olijfolie bestrijken en kruidt de kip binnen en buiten naar wens.
Plaats de kip op de gevogelte stomer.
Vergeet niet de "dop" op de kip te plaatsen.
Eventueel een klein zakje voorgekookte mini-krieltjes ( 450 gram) met een lapje ontbijtspek erbij doen.
De krieltjes even licht olieën en een beetje zout erover strooien.
Laat de kip als hij klaar is 10 minuten onder alufolie rusten.. eet smakelijk !
Naam inzender:
kor smid