Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Varkenshaas spiezen met warme ananas en meloenblokjes
Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel

Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 8
Kerntemperatuur: 65 graden voor rosè vlees
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
varkenshaas
uien
paprika
katenspek
ananas
blokjes stevige meloen ( gallia)
Bereidingswijze:
Maak mooie spiezen van varkenshaas met ui en paprika ( rode + groene) en een rolletje katenspek het geheel kruiden naar wens.
Halverwege de tijd even omdraaien.
Leg op een tweede roosterje aan spiezen geregen ananas blokjes en meloenblokjes om ze mee te verwarmen, wèl eerst goed drogen met keukenpapier.
Naam inzender: kor smid


Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 8
Kerntemperatuur: 65 graden voor rosè vlees
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
varkenshaas
uien
paprika
katenspek
ananas
blokjes stevige meloen ( gallia)
Bereidingswijze:
Maak mooie spiezen van varkenshaas met ui en paprika ( rode + groene) en een rolletje katenspek het geheel kruiden naar wens.
Halverwege de tijd even omdraaien.
Leg op een tweede roosterje aan spiezen geregen ananas blokjes en meloenblokjes om ze mee te verwarmen, wèl eerst goed drogen met keukenpapier.
Naam inzender: kor smid