Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Zeeuwse mosselpot
BEREIDINGSTIJD: 20 minuten
INGREDIËNTEN: 2 personen
2 kilo mosselen
1 zakje boerensoepgroenten, (prei, wortel en gemengde paprika’s)
1 zakje mosselkruiden
½ kopje olijfolie
1 citroen
1 flesje oud bruin of trappistenbier
BEREIDINGSWIJZE:
Doe alle olie in de wok. Voeg alle groenten toe en blus het geheel af met het bier. Doe nu de schoongemaakte mosselen erbij. Pers de citroen erover en vergeet niet de mosselkruiden toe te voegen. Schep het geheel door elkaar en dek het af met een grote deksel of met aluminiumfolie. Even laten koken en weer omhusselen. Doe dit een keer of 4/5. Telkens even aan de kook laten komen. Na zo’n 15 minuten, als je zolang kunt wachten gezien de overheerlijke geur, kan er gegeten worden.
Schelpen die niet opengegaan zijn niet opeten!!
NAAM INZENDER:
Sander van Dijk
OPMERKINGEN:
Knoflook geeft nog wat extra aroma en een uitkomst is de speciale deksel voor de skottelbraai.
INGREDIËNTEN: 2 personen
2 kilo mosselen
1 zakje boerensoepgroenten, (prei, wortel en gemengde paprika’s)
1 zakje mosselkruiden
½ kopje olijfolie
1 citroen
1 flesje oud bruin of trappistenbier
BEREIDINGSWIJZE:
Doe alle olie in de wok. Voeg alle groenten toe en blus het geheel af met het bier. Doe nu de schoongemaakte mosselen erbij. Pers de citroen erover en vergeet niet de mosselkruiden toe te voegen. Schep het geheel door elkaar en dek het af met een grote deksel of met aluminiumfolie. Even laten koken en weer omhusselen. Doe dit een keer of 4/5. Telkens even aan de kook laten komen. Na zo’n 15 minuten, als je zolang kunt wachten gezien de overheerlijke geur, kan er gegeten worden.
Schelpen die niet opengegaan zijn niet opeten!!
NAAM INZENDER:
Sander van Dijk
OPMERKINGEN:
Knoflook geeft nog wat extra aroma en een uitkomst is de speciale deksel voor de skottelbraai.