Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Oosterse tonijn
BEREIDINGSTIJD: 20 minuten
INGREDIËNTEN: 4 personen
2 pakken tonijnsteaks ca. 250 gr. per stuk
2 struiken paksoi
1 pak chinese mie
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 eetl.zonnebloemolie
1/2 flesje ketjap sesam wok essentials
BEREIDINGSWIJZE:
De tonijn goed droogdeppen.
Paksoi schoonmaken, goed drogen en in reepjes van ca. 2 cm snijden.
Mie bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden.
Olie in skottelbraai verhitten en hierin tonijnsteaks rose bakken.
Vis uit de pan nemen en in reepjes snijden.
In skottelbraai knoflook en peper 1 minuut bakken. Paksoi op hoog vuur al omscheppend 2 minuten bakken.
Woksaus toevoegen en nog even verhitten.
NAAM INZENDER:
Marianne Littooij
OPMERKINGEN:
Recept van AH aangepast voor op de camping
INGREDIËNTEN: 4 personen
2 pakken tonijnsteaks ca. 250 gr. per stuk
2 struiken paksoi
1 pak chinese mie
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 eetl.zonnebloemolie
1/2 flesje ketjap sesam wok essentials
BEREIDINGSWIJZE:
De tonijn goed droogdeppen.
Paksoi schoonmaken, goed drogen en in reepjes van ca. 2 cm snijden.
Mie bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden.
Olie in skottelbraai verhitten en hierin tonijnsteaks rose bakken.
Vis uit de pan nemen en in reepjes snijden.
In skottelbraai knoflook en peper 1 minuut bakken. Paksoi op hoog vuur al omscheppend 2 minuten bakken.
Woksaus toevoegen en nog even verhitten.
NAAM INZENDER:
Marianne Littooij
OPMERKINGEN:
Recept van AH aangepast voor op de camping