Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Pakketje zalm
BEREIDINGSTIJD: 20 minuten
INGREDIËNTEN: 4 personen
300 gram zalmfilet in blokjes
½ prei
½ (winter) wortel
2 deciliter witte wijn
viskruiden
klein beetje roomboter
BEREIDINGSWIJZE:
Snij de zalmfilet in blokjes, de wortel julienne en de prei in kleine ringetjes. Was de groenten en laat het goed uitlekken. Pak twee stukjes aluminiumfolie en vouw deze dubbel. Leg de groeten op het folie, daarna een beetje kruiden en de zalmfiletblokjes op de groentemix. Klein scheutje witte wijn en een klein beetje roomboter op het geheel + nog een beetje viskruiden en dan het aluminiumfolie dichtvouwen tot een pakketje en op de barbecue leggen. Als het pakketje zalm gaar is lekker opeten samen met een frisse salade en eventueel wat rijst.
NAAM INZENDER:
Maria
OPMERKINGEN:
De zalm kun je natuurlijk ook uitbreiden met of veranderen in een andere vis of schaaldieren. De boter en de wijn kun je ook weglaten en dan heb je een vrij mager recept.
INGREDIËNTEN: 4 personen
300 gram zalmfilet in blokjes
½ prei
½ (winter) wortel
2 deciliter witte wijn
viskruiden
klein beetje roomboter
BEREIDINGSWIJZE:
Snij de zalmfilet in blokjes, de wortel julienne en de prei in kleine ringetjes. Was de groenten en laat het goed uitlekken. Pak twee stukjes aluminiumfolie en vouw deze dubbel. Leg de groeten op het folie, daarna een beetje kruiden en de zalmfiletblokjes op de groentemix. Klein scheutje witte wijn en een klein beetje roomboter op het geheel + nog een beetje viskruiden en dan het aluminiumfolie dichtvouwen tot een pakketje en op de barbecue leggen. Als het pakketje zalm gaar is lekker opeten samen met een frisse salade en eventueel wat rijst.
NAAM INZENDER:
Maria
OPMERKINGEN:
De zalm kun je natuurlijk ook uitbreiden met of veranderen in een andere vis of schaaldieren. De boter en de wijn kun je ook weglaten en dan heb je een vrij mager recept.