Parkeren op vakantie kan soms een lastige klus zijn. Met name wanneer je op vakantie gaat naar een gebied met veel toeristen. Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het parkeren van je auto in een toeristisch gebied. Je moet bijvoorbeeld weten waar je kunt parkeren, wat de parkeerregels zijn en hoe je je auto kunt beschermen tegen diefstal. In dit blog gaan we in op de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het parkeren van je auto in een toeristisch gebied.

Waar kun je het beste parkeren?

Het eerste wat je moet doen is je ervan verzekeren dat je de juiste plek voor je auto kiest. Als je in een stad of dorp bent, zijn er waarschijnlijk parkeerplaatsen op officiële parkeerplaatsen beschikbaar. Als je op een rustiger plek bent zoals het strand, moet je erop letten dat je al jouw waardevolle spullen meeneemt uit de auto. Indien mogelijk is jouw beste optie altijd een overdekt parkeerterrein zoals een parkeergarage met videobewaking. Dieven zullen namelijk voornamelijk het gemunt hebben op auto’s die buiten op onopvallende of minder drukke plaatsen staan geparkeerd.

Ken de parkeerregels van het gebied

Het is ook belangrijk om te weten welke parkeerregels er gelden in het gebied waar je bent. Sommige plaatsen hebben bijvoorbeeld een blauwe zone, waar je alleen je auto kunt parkeren als je betaalt voor een parkeerplaats. Als je dit niet doet, kan je een boete oplopen of wordt je auto zelfs weggehaald. Zet dus nooit zomaar je auto ergens neer zonder hier goed op gelet te hebben. Als je een parkeerplaats kiest, moet je ook de parkeermeters controleren om te zien of er een parkeergeld betaald moet worden. Soms moet je een parkeerkaart kopen of een parkeergeld betalen met een creditcard. Controleer ook of er tijdslimieten zijn voor het parkeren op de parkeerplaats. Als je te laat bent, kan je een boete krijgen.

Auto beschermen tegen diefstal op vakantie

Het is ook belangrijk om te weten hoe je je auto kunt beschermen tegen diefstal. Als je in een stad of dorp bent, is het verstandig om je auto op een drukke, goed verlichte plek te parkeren. Is dit niet mogelijk, volg dan in ieder geval de volgende tips. Om te beginnen, zorg ervoor dat je altijd voor dat je de ramen en deuren goed afsluit. Ook is het verstandig om geen waardevolle spullen in je auto achter te laten. Wanneer er voor dieven niets te zien is, wordt het meteen minder aantrekkelijker om jouw auto als doelwit te kiezen. Als je auto voorzien is van een alarmsysteem, controleer dan van tevoren of deze goed werkt.

Auto beschermen tegen beschadiging

Als je je auto parkeert in een toeristisch gebied, moet je er rekening mee houden dat er veel mensen zijn die onvoorzichtig omgaan met hun auto’s en die van anderen. Als je je auto parkeert, zorg er dan voor dat je deze op een plaats parkeert waar er voldoende ruimte is. Controleer ook of er geen gaten of putten zijn in de parkeerplaats waar je parkeert. Als je auto is uitgerust met een parkeersensor, zorg er dan voor dat deze goed werkt. Klap ook voor de zekerheid je spiegels in, zeker als je langs een weg parkeert.

Auto gestolen of ingebroken op vakantie?

Het is ook belangrijk om te weten wat je moet doen als je auto gestolen wordt. Als je van plan bent om jouw auto in het buitenland te parkeren, is het belangrijk dat je de juiste verzekering hebt afgesloten vooraf. Als je in een stad of dorp bent, kun je contact opnemen met een lokale taxi service, zodat je naar je accommodatie kunt worden gebracht. Het is dus altijd handig om het nummer van een betrouwbaar taxibedrijf in de buurt opgeslagen te hebben in je telefoon voor het geval dat, of je opties goed te kennen op het gebied van het lokale openbaar vervoer.