Als liefhebber van lekker eten kan je eigenlijk niet om Spanje heen. Je ontdekt hier gerechten en smaken die je nergens anders op de wereld vindt. Zo kan je van jouw verblijf een grote culinaire ontdekkingstocht maken. Sterker, je kan dit ook meerdere keren doen. Spanje heeft namelijk vele kanten en elke kant heeft zo zijn eigen smaak. Een goede reden om eens te bekijken wat voor campings in Spanje aantrekkelijk zijn. Welke plekken moet je echt bezocht hebben in dit land?

Een verblijf in Catalonië

Catalonië is het deel van Spanje dat Nederlanders het meest aanspreekt. Dit heeft mogelijk te maken met de Nederlandse connectie met de stad Barcelona, bijvoorbeeld op het gebied van voetbal. Het kan echter ook te maken hebben met de vele lekkernijen die er uit de keuken komen. Zowel op het gebied van eten als drinken kan je er van alles ontdekken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de campings er van hoog niveau zijn. Dat komt juist ook doordat ze zo in trek zijn. Ze gaan dus goed mee met de tijd en bieden wat jij zoekt om een fijne tijd te hebben.

De Costa’s bezoeken

Een andere manier om lekker te genieten van Spanje is door de Costa’s te bezoeken. Dit zijn de plekken waar je lekker kan genieten van de stranden. Spanje is zo geliefd omdat het de mogelijkheden biedt voor een heerlijke relaxte vakantie met veel ontspanning. Op het strand liggen in de zon en helemaal niets hoeven doen behalve aan je drankje nippen is daar natuurlijk perfect voor. Het is ook nog eens zo dat je hier heel veel fijne campings in Spanje kan vinden die volledig voldoen aan de wensen en eisen die jij hebt. Dat maakt het dus eigenlijk een hele gemakkelijke keuze.

Een onontdekt gebied

Geloof het of niet, maar ook in Spanje zijn nog delen te vinden waar minder mensen komen dan op andere plekken. Zo kan je bijvoorbeeld in en om Palencia heel veel plezier beleven. Verwar dit overigens niet met het veel bekendere Valencia. Het leuke aan Palencia is bovendien dat er ook op culinair gebied van alles te ontdekken valt. Er zijn dus nog genoeg smaken van Spanje te ontdekken die je nog niet kent. De kans dat je hier gemakkelijk een plekje op de camping kan vinden is bovendien ook nog eens wat groter. Ook dat speelt mee.

Overwinteren in het zuiden

Tot slot is er nog een klassieker die je zeker op je wishlist moet zetten. Wanneer je echt van het kamperen in Spanje wilt genieten en ook nog eens iets nieuws wilt proberen, dan moet je helemaal naar het diepe zuiden. Doe dit dan bij voorkeur in de maanden die hier in Nederland heel koud zijn, zo tussen november en maart. Om op die manier lekker te overwinteren met aangename temperaturen en aangenaam vermaak. Het is misschien iets wat vooral aan ouderen wordt gekoppeld, maar het is juist voor de beroepsbevolking ook fijn om eens wat langer vakantie te nemen hiervoor.