Vakantie is de perfecte tijd om te genieten van de natuur, nieuwe ervaringen op te doen en even helemaal te ontspannen. Maar als je op vakantie gaat naar een camping, wil je natuurlijk niet alleen maar uit eten gaan. Er zijn veel verschillende soorten kooktoestellen die je kunt kopen om mee te nemen op vakantie, zodat je gemakkelijk kunt koken op de camping.

In dit artikel hebben we vijf dan de meest ideale kooktoestellen op een rijtje gezet die je kunt gebruiken voor het koken op de camping. Dit zijn de skottelbraai, partygrill, camping kookplaat, campingkeuken en campingoven. Bovendien zullen we het voordeel van campingpannen bespreken in tegenstelling tot gewone pannen. Zo kun jij eenvoudig bepalen wat jij straks mee wilt nemen op vakantie om de meest heerlijke en gevarieerde maaltijden te bereiden.

Skottelbraai

De skottelbraai of skottel is een draagbare kookplaat en grill op pootjes die je kunt gebruiken om voedsel te bereiden en koken. Het lijkt op een grote, platte pan. Het heeft een verstelbaar brandersysteem, zodat je het vuur kunt aanpassen aan je kookbehoeften. De skottelbraai is gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende formaten, afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt. Het is ook makkelijk te reinigen en op te bergen.

Partygrill

De partygrill is een draagbare barbecue die je kunt gebruiken om op de camping te grillen. Hiermee kun je eenvoudig een snelle maaltijd op tafel zetten op de camping. Je kunt er vlees op grillen en groenten, maar vaak is er ook een gedeelte waar je een eitje op kunt bakken. Je kunt ze in allerlei verschillende formaten kopen, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. De partygrill is eenvoudig op te zetten en in te stellen.

Camping kookplaat met windschermen

Een Camping Kookplaat met windschermen is een draagbaar kookapparaat dat je kunt gebruiken om voedsel te bereiden. Er zijn verschillende varianten die je kunt kopen, waaronder een 1-spits-, 2 spits-, 3 spits-, of 4-spits kooktoestellen waardoor je meerdere soorten voedsel tegelijk kunt bereiden. Het is voorzien van windschermen zodat je geen last hebt van de wind tijdens het koken. Deze kun je inklappen na gebruik om het compact te maken.

Campingkeuken

Campingkeuken is een geweldige manier om op de camping te koken. Het biedt veel flexibiliteit en is een geweldig hulpmiddel voor het creëren van smakelijke maaltijden. Of het nu gaat om het koken van een klassieke Hollandse maaltijd of een heerlijk lokaal gerecht, je kunt hiermee bijna net zo makkelijk koken als thuis.

Campingoven

Een Campingoven is geen kooktoestel, maar iets wat je op een gaskooktoestel kunt plaatsen dat om een iets anders klaar te maken op de camping. Hiermee kun je ovenschotels bereiden, maar ook een heerlijke cake bakken of broodjes opwarmen.

Campingpannen

Campingpannen zijn een must-have als je op vakantie gaat en op de camping wilt koken. Ze zijn gemaakt van licht, duurzaam materiaal en zijn gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. In tegenstelling tot normale pannen zijn ze dunner waardoor de inhoud sneller warm wordt. Ook zijn campingpannen kleiner zodat ze beter op een klein kooktoestel passen.