Kamperen is een geweldige manier om tijd door te brengen met je gezin en vrienden. Het is een ontspannen en plezierige manier om de natuur te ervaren. Maar als je op kampeervakantie gaat, heb je ook zorgen over hoe je je maaltijden moet koken. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je kunt genieten van een gezonde maaltijd op een kampeervakantie. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken om van je kampeervakantie een succes te maken.

Nog vóórdat je vertrekt:

Moet je een lange autorit maken om bij jouw vakantiebestemming te koken? Dan heb je écht geen zin om nog te moeten hoeven koken als je ’s avonds laat aankomt op de camping. Zorg ervoor dat je hier voordat je vertrekt rekening mee houdt door alvast een maaltijd voor te bereiden die je eenvoudig en snel kunt opwarmen. Neem bijvoorbeeld een heerlijke pasta mee die je zelfs ook kunt eten als koude pastasalade, of kook een pan soep en verdeel deze over een aantal vershoudbakjes. Uiteraard kun je ook een blik soep meenemen en die ter plekke opwarmen. Neem een tosti-ijzer mee, een zak brood en wat kaas en je hebt een prima maaltijd voor op de eerste avond.

Plan je maaltijden vooruit

Het is belangrijk om je maaltijden vooruit te plannen als je op kampeervakantie gaat. Zo hoef je niet steeds naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen die je nodig hebt. Het is daarom een goed idee om te bedenken welke maaltijden je wilt maken voordat je hiernaartoe gaat. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste ingrediënten meeneemt. Zorg voor een uitgebreid boodschappenlijstje waar alles op staat wat je de volgende paar dagen nodig hebt. Denk hierbij aan het ontbijt en de lunch, zowel als het avondeten. Vergeet ook zeker niet de toetjes en snacks!

Neem een koelbox mee naar de supermarkt

Als je boodschappen gaat doen, neem dan zeker een koelbox mee als je op vakantie bent in een warm land. Zo voorkom je dat jouw bevroren etenswaren helemaal zijn gesmolten tegen de tijd dat je terug bent op de camping.

Kies eenvoudige maaltijden

Het is belangrijk om eenvoudige maaltijden te kiezen die gemakkelijk te bereiden zijn. Probeer maaltijden te bestellen die weinig ingrediënten hebben en zijn gemakkelijk te bereiden. Denk aan salades, pasta, wraps en soepen. Zo hoef je niet lang in de keuken te staan en kun je meer genieten van je tijd. Ook kun je een kleine camping barbecue meenemen zodat je lekker in de buitenlucht een snelle maaltijd kunt grillen. Vergeet niet van thuis jouw favoriete kruiden mee te nemen om jouw gerechten mee op smaak te brengen!

Koop veelzijdige ingrediënten

Probeer ingrediënten te kiezen die je voor verschillende maaltijden kunt gebruiken. Kies ingrediënten zoals bijvoorbeeld aardappelen, eieren, rijst, bonen, kip, pasta en kaas. Zo kun je eenvoudig een maaltijd op tafel toveren zonder dat je koelkast en voorraadkastjes volstaan met allerlei verschillende ingrediënten en je hier steeds restjes van overhoudt.

Kook grotere hoeveelheden

Een grotere hoeveelheid van één gerecht koken is een geweldige manier om tijd te besparen op kampeervakantie. Kook bijvoorbeeld een grote pot soep of een grote pan pasta en sla de rest voor later op. Zo kun je de overgebleven maaltijd de volgende dag opwarmen. Bewaar wat je niet opeet, zodat je de volgende dag een andere maaltijd kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld de rest van een pasta maaltijd gebruiken voor een overheerlijke koude pasta salade.